Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
9.5 Gem. klantbeoordeling
Binnen 2 werkdagen geleverd

Tot 100 keer meer Vitamine C in de trendy vruchtje Acerola

Wat is acerola nou eigenlijk?

Acerola is een exotische vrucht, het ziet eruit als een oranjegele tot donkerrode kers en is licht zuur van smaak. Deze vrucht groeit voornamelijk in Zuid-Amerika en bevat aanzienlijk meer vitamine C dan sinaasappelen of citroenen. Acerola bevat namelijk 4% van zijn gewicht aan vitamine C! Sinaasappelen of citroenen bevatten ‘’maar’’ 0,05% hiervan.

Acerola cherry Superdiet

 

Acerola wordt  dus bij uitstek ingezet als de natuurlijke vitamine C bron, maar dit bijzondere vruchtje bevat veel meer dan dat. Het bevat wel twee keer meer magnesium en kalium ten opzichte van sinaasappelen, ook bevat het polyfenolen (flavonoïden en anthocyanen), ijzer, calcium, β-caroteen en vitaminen B.  Al deze elementen zijn er niet voor niks, ze zorgen namelijk voor een betere opname van vitamine C.

Wat is is de functie van vitamine C ?

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van de het zenuwstelsel en het immuunsysteem en tot de vermindering van vermoeidheid. Ook verhoogt het de ijzeropname, neemt het deel aan het energiemetabolisme en beschermt de cellen tegen oxidatieve stress.

Vitamine C is een sterke antioxidant en kan ook je weerstand verhogen. Hierdoor kan het helpen bij het aanmaken van progesteron, wat belangrijk is voor vrouwen die kampen met beginnende overgangsklachten, PMS en/of PCOS. En niet te vergeten, vitamine C is nodig om collageen te vormen, dit draagt bij aan een mooiere huid.

Een aantal toegestane claims over vitamine c:

Vitamine C draagt bij tot de;

  • Normale werking van het immuunsysteem na zware inspanning,
  • Normale colelageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten, botten, kraakbeen, tandvlees, huid en tanden.
  • Normale werking van het zenuwstelsel,
  • Een normale psychologische functie,
  • Normale werking van het immuunsysteem,
  • De vermindering van vermoeidheid en moeheid,
  • De regeneratie van de actieve vorm van vitamine E,
  • Normaal energieleverend metabolisme,
  • De bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

 

Vitamince C beschermt tegen oxidatieve stress, maar wat is dat nou eigenlijk?

Een teveel aan vrije radicalen of een tekort aan antioxidanten zorgt voor oxidatieve stress. Nu even een korte uitleg over oxidatieve stress, de volgende keer zullen we meer informatie delen over oxidatieve stress en vrije radicalen.

Wanneer er sprake is van een stofwisselingstoestand waarbij er meer reactieve, of anders gezegd tegenwerkende zuurstofverbindingen vrijkomen dan gebruikelijk, dan is er sprake van oxidatieve stress. Dit wil zeggen dat er bepaalde stoffen in het lichaam komen die een reactie aangaan met zuurstof.  Deze stoffen worden vrije radicalen genoemd. Vrije radicalen vallen moleculen en genen aan en veranderen deze van structuur. Hiermee veranderen ze dus ook de eigenschap van een cel. Dit kan helaas voor veel ziektes zorgen.

Om je een visueel voorbeeld te geven van oxidatieve stress, nemen we even een appel als voorbeeld. Wanneer je een appel doormidden snijdt en deze poosje laat staan, ziet dit er niet meer smakelijk uit. Dit komt doordat de appel een reactie aangaat met zuurstof, hierdoor ontstaat er oxidatie. Maar wanneer je die appel besprenkelt met citroensap, treed te verkleuring minder snel op. Omdat in dit geval de citroensap vanwege de vitamine C als anti-oxidant te werk gaat.

Oxidatieve stress (schade) in ons lichaam, oftewel een teveel aan vrije radicalen, kan onder andere ontstaan door een ongezonde lifestyle. Zoals roken en overmatig alcoholgebruik. Maar kan ook ontstaan door medicijngebruik, je te lang blootstellen aan de zon, psychische stress of lichamelijke stress, zoals intensief sporten bijvoorbeeld.

Daarom is het belangrijk om een gezonde lifestyle te hebben en voldoende anti-oxidanten binnen te krijgen.  Inname/consumptie van de anti-oxidant vitamine C  die te vinden is in onze natuurlijke en biologische acerolapoeder of zuigtabletten dragen hier aan bij.