Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
9.5 Gem. klantbeoordeling
Binnen 2 werkdagen geleverd

Hoe gebruik je zwarte komijnolie bij verkoudheid of griep?

Onlangs heb ik op verzoek een instructie video’tje gedeeld op onze facbookpagina en instagram over hoe je zwarte komijnolie kan gebruiken bij verkoudheid en/of griep.

Ik moet toegeven dat het niet vlekkeloos is opgenomen, aangezien je mijn kindjes op de achtergrond hoort. Maar ja, met verplicht thuis werken tijdens deze corona-crisis zit er niets anders op dan er het beste van te maken :D

Heb je nou geen zin om de instructievideo te bekijken, hierbij de instructies in een notendop van mijn natuurlijke verkoudheidsdrankje.

Ingrediënten;

  • ½ citroen
  • 1 stukje verse gember
  • 1 el. honing
  • ½ tl. zwarte komijnolie

Instructies:

Neem een grote mok met gekookt heet water, voeg daar de stukjes of geraspte gember aan toe. Je kan ervoor kiezen de gember in een theezeefje te plaatsen, als je niet van losse stukken in je thee houdt. Pers de halve citroen uit in je mok en wacht even totdat de gember is ingetrokken en de thee is afgekoeld tot drinktemperatuur (of nog iets koeler). Wanneer de thee is afgekoeld dan roer je pas de honing en de halve theelepel zwarte komijnolie er doorheen. Zo profiteer je optimaal van de gezonde eigenschappen van honing en de zwarte komijnolie in je thee!

Tip: Tot 4  keer per dag kan je een half theelepeltje zwarte komijnolie toevoegen aan je drankje. Wil je meer koppen drinken, voeg er dan geen zwarte komijnolie meer aan toe. Ook kan je bijvoorbeeld verse geraspte of stukjes kurkuma toevoegen aan je drankje met een snufje zwarte peper. Dit omdat de zwarte peper ervoor zorgt dat kurkuma beter in je lichaam wordt opgenomen.

Wist je dat;

Zwarte komijnolie en honing een versterkende werking hebben op elkaar.  En als honing boven de 40-45 graden verwarmd wordt, bijzondere enzymen vernietigd worden en gaan dus alle gezondheidsvoordelen verloren. Dit geldt ook voor zwarte komijnolie (zwartzaad olie) . De zwarte komijnolie kan tot 80 graden verwarmd worden, maar hoe minder je het verwarmd, hoe beter. Zo behoudt de olie haar werkzame stoffen.