Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
9.5 Gem. klantbeoordeling
Binnen 2 werkdagen geleverd

De werking van Nigella Sativa op Covid-19

We hebben er allemaal nu mee te maken in ons leven: COVID-19. De ene van ons heeft er meer mee te maken dan de ander. De corona crisis domineert het nieuws al 2 jaar lang. De aandacht gaat dan vooral uit naar de IC-beddencapaciteit, 1,5 meter afstand, vaccinaties en testen. Maar vergeten we iets niet, vragen wij ons af. 

Wat is COVID-19? 

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS-CoV-2. Dat is het virus dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken. Het virus wordt van mens op mens overgedragen. Door hoesten en niezen worden druppeltjes verspreid. Iemand anders kan ze inademen en daardoor besmet raken. De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Verschillende mensen raken besmet met COVID-19 en de symptomen hiervan uiten zich op uiteenlopende manieren. De meeste mensen die besmet raken hebben lichte tot matige symptomen en herstellen zonder opgenomen te hoeven worden. Wij hebben de meest voorkomende symptomen voor je op een rijtje gezet:

  • koorts
  • hoesten
  • vermoeidheid
  • aangetast smaak- of reukvermogen
  • kortademigheid
  • keelpijn
  • hoofdpijn

 

COVID-19 & zwarte zaad olie

Zoals we weten heeft Nigella Sativa (zwartekomijn) een bijzondere geschiedenis in verschillende tijdsperken wordt er over dit bijzondere plantje gesproken. We vinden het terug in de oude geschriften van de ‘vader van de Westerse geneeskunde’, de Griekse arts Hippocrates.  Ook  in de geschriften van Dioscorides. Ook komen we het tegen in Egyptiche oudheid en het Jodendom. En binnen de islam wordt er zelfs het volgende over gezegd;

 

‘’Aisha (ra) heeft overgeleverd dat de profeet Mohamed (vzmh) zei: “Zwarte zaad is een geneesmiddel voor alle ziektes behalve saam (de dood).” [Saheeh Sunan ibn Majah (3449)] & [Saheeh al-Bukhaari (5687)].

 

Wij waren er ons al bewust van dat blackseedolie zwarte komijnolie vele gezondheidsvoordelen biedt, en een heilzame werking kan hebben. Toch waren wij heel nieuwsgierig geworden naar de werking van zwarte komijnolie op COVID-19. Want hoe zit dat nou precies? Wat voor werking kan zwarte komijnolie hebben op COVID-19? De meeste gezondheidsproblemen die wij ervaren hebben vaak dezelfde oorzaak. Namelijk: infecties door kleine organismen zoals bacteriën, virussen, parasieten en schimmels. COVID-19 is hier geen uitzondering op. Deze ziekte ontstaat namelijk door het SARS-CoV-2 virus.

 

Zwarte komijnolie heeft een positief effect op ons immuunsysteem. Het immuunsysteem is een onmisbaar onderdeel van ons lichaam. Het ruimt iedere dag ziekteverwekkers op en beschermt tegen infecties. Het immuunsysteem is betrokken bij alle systemen binnen het lichaam, en daardoor kan het immuunsysteem bepalen op welke manier je een ziekte zal belopen. Het RIVM meldde al dat ‘volwassenen met bepaalde onderliggende aandoeningen een groter risico hebben op een ernstig beloop van COVID-19’. Als we gezond zijn, hebben we dus veel minder te vrezen van COVID-19.

 

Zwarte komijnolie / habba sawda olie is geschikt voor het behandelen van chronische, allergische en hormonale klachten. Zo staat het er om bekend om bronchitis en hoest te verminderen, een ontstekingsremmende en pijnstillende werking te hebben en respiratoire aandoeningen te reguleren. En laat dit nou net allemaal symptomen van COVID-19 zijn. Ook heeft zwarte komijnolie een anti-virale en anti-bacteriële werking. Dit alles is mogelijk door een bijzonder stofje in zwarte zaadolie: Thymoquinone!

 

Wat zegt de wetenschap hierover? 

In een recente klinische studie is er onderzoek gedaan naar de rol van thymoquinone bij de behandeling van ontstekings- en infectieziekten, zoals COVID-19. In deze studie wordt thymoquinone genoemd als veelbelovende behandeling van SARS-CoV-2-infectie omdat het een virale verspreiding en secundaire bacteriële pneumonie kan remmen. In deze zelfde studie wordt thymoquinone ook geroemd om zijn ontstekingsremmende en ziekte-regulerende werking. Mogelijk wordt dit effect versterkt met andere actieve bestanddelen van Nigella Sativa.

 

De conclusie van dit onderzoek is dat thymoquinone en andere Nigella Sativa verbindingen, alleen of in combinatie, een effectieve behandeling kunnen vormen bij patiënten met COVID-19. COVID-19 wordt ook geassocieerd met een agressieve ontstekings- en hyperactieve immuunrespons van de patiënt op het SARS-CoV-2-virus dat in medische termen een  ‘cytokinestorm’ wordt genoemd. Deze ontstoken cytokinen, zijn verhoogd bij COVID-19 patiënten en dragen bij aan een slechtere uitkomst voor de patiënt. Thymoquinone in Nigella Sativa kunnen mogelijk gunstig zijn bij vermindering van dit ontstekingsproces en daardoor de ernst verminderen van acute respiratory distress syndroom, wat in ernstige COVID-19 gevallen optreed.

 

Wat kan jij doen? 

Wij zijn van mening dat voorkomen nog altijd beter dan genezen is. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Nigella Sativa of ook Habba sawda olie genoemd, wordt al duizenden jaren als geneesmiddel gebruikt voor verschillende kwalen. Dat is ook nu niet anders. Boost je immuunsysteem met zwarte komijnolie, eet en leef gezond. De voordelen zijn grenzeloos, en worden verkregen bij regelmatig gebruik. De literatuur over de farmacologie van Nigella Sativa is eindeloos en jaloersmakend. Big Pharma, eat your heart out!