Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
9.5 Gem. klantbeoordeling
Binnen 2 werkdagen geleverd
Zwarte Komijnolie Capsules

Zwarte komijnolie capsules

Waarom zwarte komijnolie capsules?

Zwarte komijnolie heeft een karakteristieke smaak, waar sommige mensen aan moeten wennen. Persoonlijk heb ik er zelf totaal geen moeite mee, ik vind het zelfs lekker om een beetje blackseed olie door mijn salade te mengen of over een stukje gegrilde stukje zalm te gieten. Maar wanneer ik mijn immuunsysteem weer een boost wil geven dan neem ik dagelijks een theelepeltje zwarte komijnolie in. Niet iedereen vindt het fijn om de olie op die manier in te nemen. Zwarte komijnolie capsules bieden je de mogelijkheid om de olie in te nemen, zonder de smaak te hoeven proeven, mocht je daar moeite mee hebben.

Nigella Sativa, zwart komijnzaad wordt al ruim 4000 jaar gebruikt het is een therapeutisch en veelzijdige medicinaal kruid. De olie die gewonnen wordt uit de zwarte komijnzaad (black seeds) werd al in het Oude Egypte door Cleopatra gebruikt voor haar- en huidverzorging. Dat de Nigella Sativa een exceptionele en bijzondere kruid is, daar kunnen we geen doekjes om winden. Zelfs binnen verschillende religies wordt zwarte komijnzaad aangeraden voor het voorkomen en bestrijden van ziektes. In mijn vorige blog kun je meer lezen over de geschiedenis van de Nigella Sativa.

Waar wordt de Nigella Sativa voor gebruikt?

Zwarte komijnzaad wordt in verschillende keukens gebruikt, denk aan de Turkse simit broodje bestrooid met zwarte komijnzaad. Eet je vaak Indiaas? Grote kans dat zwarte komijnzaad één van de ingrediënten is.
Naast de verschillende keukens waar waar zwarte komijnzaad al eeuwen wordt gebruikt werd de Nigella zaad gebruikt om verschillende ziektes te behandelen. Vandaag de dag wordt er steeds meer bekend over de Nigella Sativa. Onder andere dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het wordt gebruikt bij ziektebeelden met astma en bronchitis, reuma, keelontsteking en andere ontstekingsziektes. Van de olie is het ook bekend dat het darmparasieten dood en de spijsvertering stimuleert. Het reguleert de bloedsuikerspiegel en de hormoonhuishouding. Dus heb je bijvoorbeeld last van een onregelmatige menstruatiecyclus of klachten bij de overgang, dan kan de olie helpen de klachten te verminderen en de menstruatiecyclus te reguleren. Ook helpt het de borstvoedingsproductie te bevorderen.