Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
9.5 Gem. klantbeoordeling
Binnen 2 werkdagen geleverd

Wat mijn borstvoedingsproductie heeft gered

Hallo allemaal,

Ik vind het best spannend om voor jullie te schrijven. Ik heb namelijk nooit over iets persoonlijks geblogd. Ten eerste omdat ik altijd onzeker ben over mijn schrijfstijl en misschien wel bang ben over wat men ervan zal denken. Mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ik altijd heel gepassioneerd kan vertellen over dingen waarin ik geloof. Wat ik goed vind voor mijzelf, deel ik altijd graag met mijn familie en vrienden. Maar nu wil ik het niet alleen delen met hen, maar ook met jullie.

Ow ja, ik moet mijzelf natuurlijk eerst even netjes voorstellen, kijk daar ga ik al de mist in! Goed, alle onzekerheden even weggelaten. Ik ben Ghizlane, 30 jaar.  Moeder van een dochter van 1 jaar en 8 maanden en al bijna 5 jaar gelukkig getrouwd. Mijn man beschrijft me als ‘ heks’ haha… niet omdat ik gemeen ben hoor, maar omdat mijn kast vol staat met allerlei kruiden en specerijen, verschillende soorten honing, oliën en voedingssupplementen. Ik ben altijd wel iets aan t ‘brouwen’, vandaar zijn referentie naar ‘heks’.  Ik heb echt een passie en grote interesse voor natuurlijke producten. Ik ben het type dat liever warm water met komijn drinkt, dan een ibuprofennetje inneemt tegen menstruatie- / buikpijn.  Het helpt echt heel goed, probeer ’t maar eens uit.

Goed, en nu terug naar de topic; zoals ik al zei heb ik een dochter van 20 maanden en mijn kleine is niet gevaccineerd. Daarom is het voor mij belangrijk dat ze nog steeds voldoende borstvoeding krijgt, vanwege de antistoffen die het bevat. Borstvoeding draagt bij aan een gezond en sterk immuunsysteem, wat ze zeker nodig heeft mocht ze ziek worden. Mijn doel is haar minimaal tot 24 maanden borstvoeding te kunnen geven.  Mijn grootste angst was dan ook dat mijn melkproductie sterk terug zou lopen naarmate ze ouder wordt en meer vaste voeding eet. En ja hoor, waar ik voor vreesde kwam ook uit. Een aantal maanden geleden begon mijn melkproductie sterk terug te lopen. Het eerste wat er door me heenging, met tranen in mijn ogen was: “ Pleaseeeee, laat me de 24 maanden halen’’. Ik wist dat stress geen positieve bijdrage zou leveren aan de productie van mijn melk. Dus ik probeerde het naast me neer te leggen en mij te focussen op mijn gezondheid. Ik dacht als ik mijn lichaam op een natuurlijke manier weer power geef, komt mijn borstvoeding wel weer op gang.

Zo gezegd, zo gedaan. Per toeval kreeg ik van iemand een fles pure zwarte komijnolie. Ik had wel al veel over zwarte komijn gehoord (ook wel habba sawda, nigella sativa, blackseed genoemd en tientallen andere namen). Ook vanuit mijn religie (de Islam) wordt het gebruik van zwarte komijn strek aangeraden. Maar ik had het nooit eerder uitgeprobeerd, tot een paar maanden geleden. En ik zweer erbij, het is echt een wondermiddel! Ik heb zoveel gezondheidsveranderingen gemerkt.  En na een week het te hebben gebruikt, hoorde ik mijn dochter hoorbare slokken nemen. Het maakte niet uit op welk moment van de dag ik haar aanlegde. Ze had een keer zoveel gedronken dat haar buikje helemaal opgezet was en ze moest zuchten omdat ze iets te gretig had gedronken. Ik gebruik het nu iets meer dan 3 maanden twee keer per dag (‘s ochtens en ’s avonds).  Hoe langer je het gebruikt, hoe meer effect de zwarte komijnolie op je lichaam zal hebben.

Tot op de dag van vandaag heb ik een goede melkproductie. Ik ben erg blij dat ik het ben gaan gebruiken, ook omdat ik weet dat via mijn borstvoeding mijn dochter profijt heeft van de meer dan 100 werkzame stoffen die zwarte komijn bevat.

Inmiddels geef ik mijn dochter ook een half theelepeltje zwarte komijnolie per dag. Ze heeft gelukkig geen moeite met de smaak. Ik ben hier ontzettend dankbaar om, op deze manier krijgt ze ook de vitamines en mineralen binnen die de olie bevat.

Ik wilde mijn ervaring graag met jullie delen, omdat ik weet dat er heel veel moeders zijn met hetzelfde probleem of angst.

Over de andere problemen waarbij het gebruik van zwarte komijnolie mij heeft geholpen zal ik in een volgend blog met jullie delen. Zwarte komijnolie heeft bij mij in ieder geval zoveel impact gehad dat ik daarom besloot een webshop (purezaadolie.nl) te beginnen en deze heilzame en wonderlijk product onder de aandacht te brengen.

Gezonde groet!

Ghizlane